Min dag!

Blev en riktigt lång stalldag! Var där från 10:00 till halv 10 på kvällen. Är trött i hela kroppen nu.  Vi släppte först ut alla hästarna och sedan mockade vi. La in en del halm åt några, Leja fick lite påfyllt. Sen gick vi in och åt frukost, blev min frukost nummer två. Sedan var klockan lunch så då fodrade vi alla pållarna och gav dem vatten.

När vi var klara med det tog vi in Lucero och gjorde i ordning honom. Gick sedan till ridhuset och Mona longerade honom först och sedan hoppade jag upp. Han var jätte snäll även idag. Han är verkligen en snäll häst, söten!

Sedan var klockan kvart över 3 så då tog vi in Hitman eftersom Mona skulle träna för Johan. Hitman blev verkligen trött och fick jobba på ordentligt.

Vi tog sedan in alla hästarna och fodrade kväll och gav dem vatten.  Jag var riktigt ridsugen i dag så Mona red Greven och jag red Leja efter kvällsfodringen dock kändes det inte som det gick så där jätte bra i dag. Tyckte inte hon låg helt ärligt fram i handen och lite dåligt med framåt bjudningen. Hon gick ju fram men hon har lite svårt när det är andra hästar i ridhuset. Brianza tycker hon om men annars vill hon gärna ha lite extra koll på dem.

Jag är riktigt sugen på att rida ut också, så skulle gärna ta en tur någon dag och se om hon sköter sig. Vill där i mot inte ge mig av ensam, utan får se till att få med mig någon med en snäll häst som går överallt och inte tittar på saker.  Är riktigt sugen på en galopp i snön, men jag vet inte ens om vi kommer någon stans i skritt haha. Hon har ju lite humör om man säger så och sist stod hon och bockade på gårdsplanen i 10 minuter innan vi kom av den. Sen levde hon loppan haha dret ongen.

Ska se om jag hinner slänga på henne massage täcket någon dag med, det skulle nog vara väldigt gött för henne.

I morgon är det Nyår och jag har fortfarande inga planer. Får se vad som händer….


Min fina skrutt!!


Saker att tänka på vid ridning

Sträcka på mig. Har blivit bättre men måste bli ännu bättre på det.

Vinkla tårna framåt.

Titta rakt fram i stället för på halsen på lilla pållen.

Bli kvick i handen och i skänkeln.(Förbättrat mig här jätte mycket).

Se till att lyfta upp händerna, inte ha dem  nere på manken.

 

Finns säkert flera saker men det jag kommer på för tillfället.

Att tänka och kritisera sig själv är ett måste för att kunna utvecklas och att sedan kunna göra något åt problemen.

// Isabelle


Ridstövlar

Hur jag tycker en ridstövel ska vara!

Om man ska ha ridstövlar så ska dem va höga det är verkligen ett måste. De får inte vara för korta det är inte snyggt, de ska sitta bra på benet och inte se förstora ut i tex vaden. De ska vara så de passar ordentligt. Lackade ridstövlar är dö snyggt!! Men blingade stövlar nej tack alldeles för mycket.

Jag förstår inte när man köper ridstövlar som är som är helt mjuka i skaftet, bara skinn liksom. Vad är då syftet med en stövel man får ju inget extra stöd precis. Då kan man lika gärna ha skor och chaps! De används nog mest vid hoppning men ändå man vill ju ändå ha stöd så nej det fattar jag verkligen inte, då föredrar jag chaps och skor i stället för mjuka ridstövlar.


Diss på dessa stövlarna!

Nej jag vill ha en stövel med stöd i, en hård stövel. De ska va höga och de ska vara plågsamma att rida in då vet man att de kommer bli bra. Dressyrbåge ska det också vara, och lack tycker jag kan vara snyggt. Köning, petrie och cavallo har en hel del snygga stövlar. På Köningsstövlarna ska den lilla kronan sitta på. Svarta stövlar naturligtvis på tävling, tror inte ens man får tävla i bruna??

Men bruna kan vara snygga att ha hemme, dock är jag inget stort fan av bruna stövlar men det kan va snyggt om det är en fin modell på dem.


Hiss!


:)

Jag har tänkt mig att beställa ett par Cavallo Grandprix plus, om jag nu kommer kunna få ner min fot då jag har så höga vrister. Jag har väldigt långa ben så jag måste mått beställa, de måste vara 55cm höga jag har sjukt långa ben, hela jag är vell lite sjukt lång egentligen hahahaha...





Älskade lilla hest!!

Skriver ett inlägg om dagens ridpass ändå!!

Idag var det riktigt roligt att rida, hon var på bra humör även fats hon var tvungen att testa två gånger att bocka å skutta runt. Men när hon märkte att jag forstfarande bestämde gav hon upp ^^
I dag red jag lite längre, nu kan man börja göra lite saker. Vi på började att flytta lite för innerskänkel, hon förstod inte riktigt först men hon gjorde sitt bästa och i slutet gick det bra för att vara första gången. Vi koncentrera oss inte så mycket på just det att hon skulle flytta utan mest att hon ska lära sig tryck för innerskänkel.

När jag galoppera idag fastna gramantygeln under min fot och när jag skulle få loss den fort gjorde hon såklart ett bocksprång, hon undra ju varför mina händer var där helt plötsligt^^ Men hon skötte sig jätte fint sedan. Nu kan man länga ut gramantyglarna också och hon arbetar kvar på rätt ställe ändå. Gramanen har även mest varit en hjälp för mig när hon hållit på att bocka och greja för då kan hon inte göra sig så lång. Utan jag orkar hålla ihop henne och då är det lättare att få fram henne fortare och ner på backen. Är jätte nöjd med dagens pass och det blir roligare och roligare nu när man kan börja göra lite saker.

 

Har nog nu bestämt mig för att det bli en Equipe sadel ändå. Kanske inte köper en splitter ny men en begagnad i alla fall. Den är så go både för häst och människa. Så tills jag fått tag på en sådan kunde jag bara låna Monas. Hon ville ändå helst ha kvar sin prestige så hon tyckte det var bättre att jag lånade den tills jag fått tag på en sadel. Så nu kommer jag hålla ögon och öron öppna efter en Equipe:)


Sötnöten<3

  


Nytt träns

Skickat efter ett träns från Hööks som kom idag :)

25 DAGAR KVAR TILLS JAG SKA TILL ULLARED !! LÄNGTAR..

Söötis pöötis !
 


Trött

Är trött efter en lång dag i stallet, nu tror jag bara att jag ska hoppa ner under mitt varma täcke och sova. I morgon kanske det blir att åka till Karlstad för lite shoppning med Mona:) Får se vad man hittar:) Ska skriva mer i morgon tänkte förbereda några tidsinställda inlägg men jag är så trött så det får vara. Fixar några i morgon godnatt.

Glöm inte bort att du är värdefull<3


Massage

Detta är vad jag tycker och tänker.


Först och främst tycker jag att alla hästar har ”rätt” till massage.  Alla hästar borde få bli kollade av massör/ equiterapeut eller något sådant en gång i halvåret. Även om man inte tror att det är något som är fel eller så, tycker jag att man ska ta ut någon som känner igenom hästen en gång i halvåret, för även om hästen inte visar tecken på smärta eller något kan det faktiskt finnas låsningar och sådant. 

Men om man märker att något inte är som det ska tycker jag man ska ta ut massör/ equiterapeut direkt. Allt för många hästar går och har ont och ägaren bryr sig faktiskt inte. Utan säger bara att hästen är dum, men i många fall har hästen faktiskt ont eller en låsning som förhindrar hästen att utföra moment utan att få ont.

Jag har haft ut en equiterapeut till Leja, så jag skulle veta om hon faktiskt hade ont när hon höll på som hon gjorde vid ridning eller om det bara var dumheter.  Hon hade några låsningar men som fixade hon till. Vi fick hemläxa med stretching av halsen efter ridpasset, vilket vi nu gör nästan varje dag.

Jag har Sofia Reuter som är utbildad equiterapeut, hon använder sig mest av akupunktur, massage och kiropraktik. Jag rekommenderar verkligen Sofia, hon är både trevlig och snäll mot hästen och gör alltid ett bra jobb! En Equiterapeut behandlar hästar med rörelsestörningar som kan verka små men som omöjliggör det för hästen att prestera sitt bästa. Dessa kan i slutändan leda till allvarliga skador om de inte behandlas.

Det jag vill säga är att lägg pengar på en duktig massör/ equiterapeut eller något sådant för att få hästen genom kollad. Det är en så billig försäkring för att kolla att hästen inte har låsningar och går och har ont. Och om den har ont kanske det hittas i tid och hästen inte behöver få lida så mycket utav det. Hittas det i tid och kan behandlas fort har ingen större skada skett.

Jag skulle aldrig ha samvete till att inte kolla min häst, minst en gång i halvåret.


Sofia känner igenom och fixar till Leja:)


Leja är nöjd över massagen:)


Leja tycker det är så skönt:)


Träning

Idag tränade jag för Elisabeth. Jag har inte rede på en vecka men kändes som jag inte hade rede på flera veckor :P Trodde Stitch skulle va jätte över pigg och bara springa runt , men han var hur fin som helst och lika snäll som vanligt. Tror han behövde vila lite för när han har gjort det tycker han det är så kul och är jätte sammarbetsvillig :) Takten kom ganska fort idag i traven men galoppen tog lite längre tid , fast den blev väldigt bra och jag kunde jobba honom :)




En trött liten ponny efter träningen :)




Stall dag som vanligt:D

I dag drog jag till stallet runt halv 11, stod och mös med Leja en stund och satte sedan på alla hästarna täcke. Det är hemskt vad många täcken det är som ska på, LÄNGTAR till sommaren. Det går ju lite bättre när vi är två men om man har stallet själv känns det som man aldrig ska bli klar. 25 stycken täcken är rätt många…

 

Vi tog sedan ut alla det gick rätt så fort, efter det så gick vi ut och tog lite kort, det var så fint väder. Små små snöflingor drygt 7 minus grader och sol. Regnbåge kikade fram också och den var inte böjd utan helt rak, rakt upp.  När jag fotat det jag skulle tog Mona in Lucero och logerade honom i ridhuset, medan hon gjorde det tog jag fram Lejas saker och hämtade sedan in Hitman. Jag gjorde i ordning han tills Mona kom och då gick hon ut med honom sedan.

Hämtade in Leja och fixade i ordning henne medan jag tjöta lite med Sofie också. Jag och Leja fick sedan vänta en stund då det skulle fodras lunch först och det var några som tränade i ridhuset.

Leja har ju vilat i 1-2 veckor ungefär så hon var lite pigg. Vi skrittade fram och när vi sedan travat något varv blev hon busig och fatta galopp, hon bock galoppera sedan 3 varv runt ridhuset i ren lycka ungefär hahahaha! Jag satt bara och skratta måste sett roligt ut^^ Men sedan kunde jag sakta av och arbeta henne lite. Hon var jätte fin i formen och la sig fint i båda tyglarna. Hon var framåt och bocka rätt som det var. Men nu var det bara bus bockningar. Hon testa dock en gång och se om hon kunde få göra som hon ville men när hon inte fick det gav hon upp och bus bocka bara. Kändes som hon släppte loss lite i dag och vågade busa.  Hon var sedan fin i galoppen också när hon inte bockade då haha. Hon har verkligen haft bra av lite vila och hon hade ett bra framåt tänk i dag och jag behövde knappt skänkla på henne. Red ett kort effektivt pass.

Ska försöka få någon att ta kort eller filma någon dag?? Jag har kamera om någon är intresserad??^^
Annars får Mona göra det :)

 

Vi red sedan ut på Brianza och Greven, jag red Greven och shit vilken trav alltså!! Vi tog en liten trav sträcka och den traven var inte lite ska jag säga. Vi red bara en liten bit eftersom de också har haft vila så det blev bara ett lugnt pass. När vi kom tillbaka gjorde vi i ordning dem och tog sedan ut dem.

Vi gick upp och fixa lite smörgås och tog med Cola ner i uppehållsrummet och satte oss och kolla på film en liten stund. Sedan var det dags att mocka, var en del boxar och alla skulle ha halm så det tog lite tid. Sedan fodra vi kväll och tog in alla hästar.

Haha och i Torsdags var Säffle tidningen på Granvik så i morgon är man nog i tidningen Tyvärr-_-

Kommer senare upp ett inlägg om massage:)

Tänkte slänga in lite bilder som jag fotade i dag på hästarna:)

Brianza :)


Buggis, Balios och Boness:)


Haha tyckte denna bilden var lite charmig^^ Brianza:)


Min skrutta<3


Sötnosen:D


Bästa kompisarna:)


Jul klapp!^^

Fick mest pengar men även lite annat:) Tänkte lägga upp lite bilder:)

Shower gel och Lotion av grannen:)


Sen fick jag en filt, en bok och lite godis av Maud min andra granne:)
Boken heter (utan ett ord) Den handla rom en 14 årig tjej som är ute och dricker sig full, blir hittad av pappan som tar med henne hem där hon får skäll. Men dagen  efter är ingen hemma och det finns ingen lapp. De tror att hennes familj blivit mördad. Och efter 25 år tröttnar flickan på att aldrig få veta. Så hon tar hjälp och då börjar det hända massa saker.


Shower gel (Avril Lavigne)av min lillasyster Lovisa:)


Kalender av min bror Lukas! haha rolig han^^ Fick 1000kr av Pappa och Maria också:)



Pressent kort på Hööks av min Bror och Malin 300kr:)



Av Mormor och Morfar fick jag 5000kr.
Pressentkort på Hm 900kr
Pressentkort på Stadium 600kr
Trisslott och tia lott.
Mössa och halsduk.
En fleece tröja att ha i stallet.
En jultomte får varje år en tomte (prydnads då klart).



Av mamma fick jag Ett stalltäcke, en ryktbag och boots plus två handdukar.
Och 600kr:)



Täcket.

Ryktbag

Boots.

Av Farfar fick jag 500kr och en Julkula som är handmålad inifrån dom är jätte fina och alla får en varje jul.
Har 7 st nu och jag längtar tills man har egen gran att hänga dem i:)

Och av Mona fick jag en chips påse, en chokladkaka och 500kr:) Så vi ska ut och shoppa på mellandags rean (hästsaker så klart!)


Det jag ska köpa är en dressyrsadel Prestige Venus D och Ridstövlar Cavallo Grandprix plus. Sen blir det nog lite mer men det vet jag att jag ska ha i alla fall:)


Jul!

I dag är det jul afton och väldigt lite stall.. Saknar redan pållen faktiskt, var uppe hos henne på förmiddagen och gav henne morötter och fixade. Gav även Mona julklapp.  Sen åkte jag hem gjorde mig i ordning och sen drog jag och mor till mormor och morfar. Åt jul mat där, blev väldigt mätt.. Sen åkte jag till Pappa, där firade vi också jul. Fick en shower gel av Lovisa (avril laving), en kalende av luckas med killar i haha, rolig han^^ Sen fick jag 1000kr av Pappa och Maria, och av Farfar fick jag 500kr. Tackar:) också åt vi Ris ala malta.

Sen kom Mona dit med paket också, en chokladkaka, chips och 500kr, tack så jätte mycket!!

Av mamma har jag fått stalltäcke till Leja, en ryktväska och boots + 600kr. Tack:)
Och i kväll om drygt en timma blir det lite mera julklappar för hoppningsvis av mormor och morfar:):)

I morgon blir det julklapps utdelnning hos mormor och morfar, för då kommer Daniel (min bror) och Malin så då blir det julklappar där med kanske??:P Fast av Daniel och Malin då:)

Nej nu ska jag äta julmat -_-

Har fixat en ny header och blev lite mer nöjd.

Skriver kanske mera senare och lite bilder kanske ni kan få med:)


God Jul !

Stitch har fått vila denna veckan, det är svin kallt. Men hoppas på att kunna rida på måndag igen :)
Hoppas alla får en bra Jul !






Shopping/ bling bling:)

Hej länge sedan jag uppdaterade nu. Har haft både mycket att göra och tänka på. Varit jätte mycket i skolan det sista, i måndags hade jag två prov och en inlämning. Första provet tyckte jag inte gick så bra, det var inköp och varuhantering. Inlämningen kändes därimot bra i Naturkunskap vi får vell se. Och småföretagande klara jag  att få G på som jag inte fattat ett skit av och bara läst lite i boken ur skolan det var gött. Inköp och varu.. provet läste jag inget på då jag var för trött, läste bara igenom kapitlet en gång innan vi hade prov nått måste ju fastnat för när vi sluta på tisdagen fick vi reda på det provet och jag lyckades faktiskt få MVG!!:) Kul speciellt när man tror att man inte kan något och intre tränat.

Efter som jag jobbar efter skolan blir jag väldigt trött. Men jag tycker om att jobba för att kunna köpa saker och ting inte bara få allt man vill. Så i princip har min dag sett ut som så att jag går upp kl kvart över 7.Åker till skolan med bussen kl 8. I skolan till 2 eller halv 4 för det mesta. Sen hem äta lite mat, runt halv 5 dra i väg till stallet där rider jag Lucero, mockar i bland hjälper jag Mona att mocka med. Rider Leja, och ibland någon mer. Vi tar in nästan 30 hästar och fodrar ger vatten och sådant. Jag är oftast inte hemma förens runt halv 9-9. Då är jag rätt trött har oftast en hög med prov så jag "pluggar på" eller inte. Jag kollar på högen tänker att det går som det går. Det har ju faktiskt gått bra för jag har inte ig i nått ämne och inte haft ig på ett enda prov. Så sålänge man hänger med på lektionerna lär jag mig rätt mycket.

I dag har jag varit i Karlstad och julhandlat massa paket, har ett problem och det är att jag inte köpt något till min Mamma!:O Vet inte vad hon ska få, vill ge henne något personligt som man inte bara får av alla typ:)
Köpte även strass stenar på biltema så har nu blingat min hjälm :):):):) Bild kommer längre ner.

Köpte också en klänning att ha på mig på jul från hm och en bolero från vila:) Hoppas det passar bra i hop för det provade jag aldrig^^

När jag kom hem åkte jag till stallet och mockade åt Leja, sen åkte jag och Mona till Apoteket. sen drog vi tillbaka till stallet, och gjorde kraft fixade vatten. Fodrade hö, och tog in hästarna som var kvar ute. När alla var inne fodra vi kraften och sedan var klockan 9 så då åkte jag hem. Nu har jag precis blingat min hjälm^^ Så tänkte att jag skulle slän ga upp ett par bilder och i morgon åker kameran med till stallet. Blir nog lite kort på Leja, hon går nu med 3 st andra pållar i en stor hage mys det. Och i morgon får hon nya skor med brodd. Det är mer än välbehövligt^^


Hjälmen:)  ser svarta ut men det är nog blixtens fel ser bättre ut i verkligheten.
 Ska se om jag kan fixa en bild i dagsljuset i morgon:)


Hjälmen på:) blev nöjd funderar dock på att sätta en pärla till i mitten:S :P




Utetur idag igen :) !

Idag var min syster Maja med ut och red :) Här kommer en bild på henne och Polly ! 
Polly är en b-ponny som vi har på foder.



 

Dom är så söta tsm :D

 

 


ny header

Blev inte så nöjd med headern, jag och leja hamna väldigt mycket i mitten inte bra!! Fixar om den i morgon så länge får ni stå ut:)

Ute Tur

Idag blev det äntligen en sväng ute ! Det var jätte mysigt att rida i skogen när det kom stora snö flingor från himlen. Stitch tyckte verkligen det var på tiden. Han pinnade på som bara den. Han är alltid så glad när han får komma ut. Det händer alltid grejer när man rider ut på honom. Busar han inte runt som en dåre så finns det grejer som kan va farliga som han måste hoppa lite för. Och finns det inga grejer att va rädd för då kan man ju alltid låtsas att det finns ;) Det blev bara ja å Stitch idag, men syrran ska nog med ut imorgon. Lite roligare om man är flera som rider ut tycker jag :)

 Lite mobil bilder kommer här!












Hårboll har han blivit också ;O 


 


 


Ridning...

Ja hästen blir bättre och bättre och det går framåt för varje dag. I dag fick jag till lite ridkänsla i det hela, och lyckades korta henne lite i formen så vi fick fram det lilla som saknades. Hon la sig fint i båda tyglarna efter lite jobb och då blev hon en helt annan häst och en bit kortare som sagt. Jobbade lite på en 8-volt och det gick relativt bra. Hon behöver träna på att svänga med för hon ligge rofta lite före och tror hon vet vart hon ska hela tiden. Galoppen var framåt i dag men jag behövde inte rida som en idiot vilket var skönt. Hon låg framme i handen ändå och i ett bra tempo. Hon blev trött idag då hon var tvungen att ställa igenom i det varvet hon har lite svårt i men då blev hon fin också. Så nu längtar jag tills fredag!!!:D :D För i morgon är det Johan träningar så då får hon vila. Nu börjar det äntligen gå att rida henne lite inte bara bock å skutt och surerier. Hon har inte sura på snart en hel vecka det är så skönt, och hoppa upp får jag göra med. Utan att det ska ta en kvart^^ Hon har stått helt stilla nu, men idag testa hon om hon kunde backa men hon gav upp väldigt fort och märkte att jag gav mig inte. Lilla skruttan hon va så nöjd och trött efter dagens ridpass idag, syndes på henne. Hon har blivit en helt annan häst men en vaken blick och ser mer ut som en ung dam nu, i ställlet för en död 20 åring som inte orkar nått och står och hänger läpp. Nu ser man den klara blicken i ögonen och framför allt hon har blivit social och kommer och pratar när man öppnar box dörren, och grimman är inga problem längre. När hon kom vände hon ju rumpan till och skulle minnsan inte ha någon grimma, en lite suris men framförallt otroligt osäker var hon. Hon börjar nu bli mycket säkrare i sig själv och nu vill hon mer göra rätt, hon blir inte sur om man säger till henne att gå fram eller om man lägger på spöt. Hon försvarar sig inte med att flyga i taket och tok vägra utan nu gör hon det man ber om och försöker även fast energin inte räcker till alla gånger^^


Leja sötisen:)





Kläder efter väder..

Ja eller vad brukar man säga något sådant typ. Men nu är det kallt som jag vet inte vad det finns liksom inte kläder så det räcker till. Har på mig 370 ton kläder men det hjälper inte vad man än har på sig. Och händerna fryser jag om jämt och ständigt vad jag än har på mig. Är lite trött på vintern och det är nog ett antal kalla trista vinter månader kvar. Men det är bara att stå ut, man har ju inte dött förut så.

Leja bus fick vila idag, behös nog så hon får hämta lite energi. Kanske ska få börja gå på lite havre igen, butte till müsli då hon är stel och då tänkte vi att hon kanske behöver lite stärkelser och sådant. Men hon har blivit lite lat tycker jag så hon kan nog säkert gå på lite havre med.

I morgon får jag vell se om det blir någon ridning, beror helt på vad vi hinner med.

Jag vet inte om ni fått med er det men jag jobabr ju på granvik. Så jag hjälper Mona med mockningen ibland beror på om hon mockar på för eller eftermiddag. Sen rider jag några eller någon häst. Hjälper till att ta in och hjälper till med fodringar och sånt. Så efter skolan är det plugg (host) nej det är det aldrig utan stallet. Hem kollar på böckerna lägger mig och sover hahah. Men på något vi lyckas jag rätt bra ändå, är kanske lite smart trots allt vem vet^^


Leja bus i sommras:)

Tänkte lägga upp fler bilder men det tänkte inte blogg.se så ni får få lite mer bilder i morgon:)

//Isabelle:):)

Snell hest!:)


Leja var snäll idag, hon var dock seg och jag fick gå på henne en hel del för å få fram henne. Men det var många i ridhuset, så förstår att det var mycket att titta och hålla reda på. Hon skrittades fram lite förlänge vilket gjorde henne lite seg, men så är det ibland. Hon var i alla fall snäll även om jag gick på henne. Hade dock önskat att hon legat mer i handen. Men hon lossna och tog stödet lite bättre i slutet och fick lite bättre ställning. Men det kommer hon är inte van så många i rihuset. När bara jag och Mona varit i ridhuset har hon varit riktigt mega fin, och i fredags fy bubblan vilken go ridkänsla.

Men i dag var hon inte alls så fin som hon varit de senaste dagarna, men som sagt hon kan ju inte va jätte duktig jämt^^ Men känns att det går framåt och att vi är på väg åt rätt håll nu.

Lille skrutte plutt hästen, tänkte fixa lite nya kort på henne nu snart börjar bli lite tråkigt^^
Jag kan istället slänga upp ett par, på hundar och lite annat.


Monas lilla hund, Foxy:)


Leja i höstas:)


Min sköldpadda doris:)


Hitman (till salu) en riktig snygging med kapacitet:)


Ola :) R.I.P


Pluto:)

Vildur grannens vove:)

Vatten!:)

Nu får det vara bra med bilder för idag, så ska jag försöka fixa lite nya snart. Blir nog till helgen då det är just ute:)


Ingen Hoppning!

Skulle ju egentligen ha hoppat idag , men det blev inte så. Så det var tur jag tog med mig båda sadlarna. Red över lite bommar i början. Sen i slutet kändes det verkligen såååå hääär bra och galoppen var ännu bättre än förra gången :D Jag  ville sååå häääär lite sluta rida :P
Och nu har båda hästarna brodd och snösulor så nu kan jag och syrran äntligen rida ute igen ! Va så längesen.

Har inte uppdaterat på länge såg ja , men har haft annat att tänka på .






Min duktiga Ponny!


Beställning

Sitter och gör en beställning. Ett stall täcke med halvhals, ett till par boots i storlek Xl och en ryktbag. Efter som Leja demolerat sin så fint. Hoppas att stall täcket blir bra och boots äter hon ju nästan, den lilla bus ungen. Haha nej men hon trampar ju på dom hela tiden så de håller ju inte skit länge precis. Sen har det nog inte hjälpt att hon hoppat runt som en idiot också, då har hon säkert trampat på dem lite till.

Är hemma i dag då min rygg bråkat med mig endel. Får försöka att ta mig ut och leta upp en praktik plats också. Känns som jag är ute i sista stunden verkligen^^ hehe. Men men jag har haft mycket att göra och ville egentligen vara på Granvik, det fick jag ju inte då men.. synd vill faktiskt inte stå i en affär sen. Kanske bättre att få göra det man vill sedan i stället.

Men ska slänga i mig lite mat nu sedan ut och leta praktikplats, sedan tandläkaren och sist men inte minst STALLET :D

 

Sitter å flum målar lite i ps haha:P

Ska bjuda på en bild:P




shoppning:P

Jag älskar att shoppa speciellt till hästen. Senaste inköpet var ett sprenger bett och det lackade tränset och boots. Nu behöver jag ett nytt pannband helst ett sväng med champagnefärgade stenar. Helst bara på en rad och lite större stenar. Hitta ett i Globen men har inte hittat något liknande igen. Det var från Swarovski och dö snyggt!!!!!!!!!

Måste ha ett nytt stalltäcke också, varit både på hööks och färjestad + grandgården men fanns ju inga i rätt storlek:/ Så jag ska klicka hem ett från nätet tror jag:) Köpte nya boots i går dock skulle dom nog varit i xl,  men ska klicka hem två par boots till med så då kan jag ta dem i Xl :)

Red bara lite i dag mådde så illa att jag fick hoppa av hästen. Dock var hon jätte duktig och synd att jag inte orka rida lite längre för nu har hon börja tänka framåt verkligen:) Så nu kan vi börja koncentrera oss mer på ställning och sådant, för nu har hon slutat med bockningen, det är verkligen underbart!!:)
Nej nu ska jag Shoppa ha det fint!:)




Ny header?

En ny header skulle inte sitta fel är redan trött på denna! känns platt, trist och grå inget liv och riktigt dåligt gjord.. Slängde bara i hop något liksom, men ni kanske kan komma med ideer?? färger, bilder och sånt??


Leja var så sjukt duktig!:D

I dag var det så sjukt kul att rida! Leja tänkte framåt framåt och framåt från början! Jag fick bromsa i dag:D:D Så sjukt kul att hon tänkte så mycket framåt, det är så jag vill ha henne även fast hon ska vara lättare att reglera så klart. Men från första trav steget så tänkte hon framåt och efter ett par varav bara så låg hon bra i handen och mellan både vänster och höger hand, med bra på skjut.  Och helt plötsligt börja hon flascha som fan med fram benen, sen kom ett busigt bocksprång. Och detta var bara ett busigt som sagt inget elakt backande och jag tänker inte göra som du säger bocksprång;)

Och galoppen var hon också sjukt fin i, nu behövde jag inte rida framåt som en idiot heller för nu tänkte hon framåt hela tiden. Så kunnde rida i ett normalt tempo och hon bar upp sig så bra och låg så fint i handen, i en bra form:)

Så kul att rida i dag!:) känns som vi är på rätt väg:D

Det som var mindre kul var när jag ridit klart, så kände jag inte att mina händer var bott frösna. Så när jag "släppte" ut figrarna gjorde det så sjukt ont då blodet äntligen kom tillbaka i figrarna. Det sprängde och känndes som naglarna exploderade. Fick hoppa av direkt då jag höll på att svimma av smärt, helt sjukt vad det gjorde ont!!:O



Älskar dig så! <33


Nytt täcke !

Idag kom detta täcket ja beställde till Stitch. Det är ett Horseware undertäcke med hals som inte är avtagbart.
Blir varmt och gött dä ;)




 


Dålig på uppdatering jo då!

Ja uppdateringen suger verkligen för min del för tillfället. Jag är stressad av allt skolarbete och i stället för att plugga så gör jag ingenting. Jag har ont i ryggen, men även i armar och ben antagligen för att jag är så stressad och spänd. Ska bli så skönt med lov då läxor och prov inte existerar man bara kan slappna av och vila upp sig. Även fast jag kommer bo i stallet typ och ha ett antal hästar att rida och ta hand om. På söndagar har jag även hand om stallet så Mona ska få en ledig dag.

I går var Leja på hugget och ville inte ha lindor och inte boots. Ingen sadel och jag skulle inte få borsta. Hon hade en tvärt i mot dag helt enkelt. SÅ jag tänkte i dga får jag nog "besegra" den lilla damen fort innan jag far i backen. Det började med att jag inte skulle få hoppa upp, det är lite iriterande för hon är bara jävlas med mig. Har haft henne mot en vägg och sedan suttit upp från pall. Men eftersom Mona inte var på backen kunde hon inte flytta pallen så jag bestämde mig för att sitta upp mitt i ridhuset eller vad man ska säga. Det började inte så bra och hon backa, gick framåt hota med backbenen. Men sen blev jag lite sur och knäppte till med fingret på mulen då fatta hon att det är bara att ge upp. hahah så då stod hon som ett ljus och det var bara att hoppa upp. Kände från början i trave  att hon minsan hade tänkt att börja krångla så när hon gjorde första bocksprånget gick jag på henne tills hon slutade (var bara att hoppas på att sitta kvar) och sen bocka hon bara en gång till! Det var så roligt att hon slappnade av tidigare och var lite sammarbetsvillig. När hon släpper allt som har med bockning och stå på bakbenen att göra då tror jag hon blir rätt sammarbetsvillig. Hon kommer inte vara en häst man tjatar på utan men ger signaler och så svarar hon.

Men i dga fick det lilla bustrollet vila, både jag och Mona var trötta så jag åkte hem tidigt. Så ska försöka läsa lite på provet nu:P



haha jag och söt hästen:) en oplanerad bild, ville bara ha en bild på oss två så ja ignorera min outfit;)


Sötnosen blivit lite finare i kroppen eller vad tycker ni?:)

Och en ridbild, måste måste måste bättra på min sits!!!! fy på mig..

Duktig häst !

Har inte uppdaterat på länge nu ! I måndags hopptränade jag för Elisabeth, det var väldigt längesen vi hoppade. Det brukar gå väldigt långt i mellan gångerna tyvärr, men nu ska jag faktiskt hoppa nästa måndag också :D
Vi tog det rätt lungt och tränade mest på att få igång galoppen och att han skulle böja sig så att han kunde landa i rätt galopp. Jag är nöjd över hur bra det gick med tanke på att det var så länge sen. Han vägrade inte någon gång och jag tyckte han hoppade på bra och kom rätt hyfsat på hindrena:)

Idag fick det bli lite dressyr träning. Jag tycker vekligen att det har gått framåt. Efter att det har gått bakåt en längre tid har det äntligen vänt ! Hoppas det håller i sig lite :)

Tyvärr har ja inga roliga bilder som vanligt:S
Men Isabelle kanske skulle komma hit och ta lite bilder i snön så då kommer det bilder :)



MIN SNYGGING ! <3


Det går framåt!

Ja, nu börjar det gå lite mera framåt för mig och Leja. Det är otroligt viktigt att hon tänker framåt hela tiden, hon backar lätt och då blir det världens bocksprång och i går stegrade hon riktigt mega högt. Idag därimot så var hon jätte snäll och bockade bara lite, och när hon väl gjorde det var det inte riktigt sånna brå stopp som hon brukar göra, utan man kunnde få fram henne rätt fort igen. Det var väldigt roligt att rida idag då jag kunnde påverka henne lite bättre. Jag känner jätte väl nu när hon börjar backa och trycka i mot i stälelt för att släppa på ordentligt framåt. Och jag känner när hon är på väg att flyga i luften, så jag kan påverka allt mycket snabbare.

Tänkte slänga in ett par bilder, och några ridbilder kanske:P


Sötbusen:)

haha dret ongen:P

:) Ignorera min sits...

heelg

I helgen har Pollys fodervärd varit hos oss. Hon lärde mig och Maja  the 7 games , horsemanship  ,  det var väldigt kul och man lär sig verkligen hur hästen fungerar och varför den gör som den gör. Stitch verka tycka det var roligt och lyssnade faktiskt bra i slutet. Så nu bli det att skaffa sig en repgrimma. Jag har inte tänkt att rida eller träna så på det viset men bara så att man kan få hästen att förstå och lyssna.


Här är en bild på Polly :)





Heeej !

Idag hade jag bara en lektion så jag gav hästarna deras frukost inne sen åkte jag till skolan. Efter en timme var skoladan slut :P så då åkte jag hem och tog ut hästarna. 
Det var så kul för dom va såååå busiga. Polly rullade 100 varv typ som hon alltid gör , Stitch ska så klart göra likadant. När Stitch har rulla klart brukar han typ hoppa upp och bocka :P Ser så roligt ut. Och när jag skulle gå fram och busa jag också då ställde han sig och tyckte han va skit cool såg det ut som . haha flera gånger gjorde han det :P aa men sen gick jag alla fall in ett tag , sen kom pappa och hämta mig för vi skulle till farmor och hämta hö :)
Efter att vi hade lasta ur allt hö i ladan så skulle vi åka till granvik för syrran skulle träna för Elisabeth:)När vi hade rede kanske 10min så blir det helt mörkt i ridhuset och jag var längst in så ja såg verkligen ingenting. Men som tur va så brydde sig inte hästarna värst mkt så vi gick till dörren. Vi stog där ett tag men sen efter 15 typ så blev det ljust igen :) 
Det var tur att vi kunde rida vidare för Stitch va helt underbar idag , han va så mjuk och fin och han lyssnade väääldigt bra. Vänstergaloppen va också svin bra idag väldigt mjuk och kontrollerad. Han fattade rätt galopp i vänstervarvet också det som han brukar ha svårt med. Jaaa det kommer såna ridpass ibland också :) Jag är i alla fall väldigt nöjd och längtar till nästa sådant ridpass :P Simone kom också (syrrans ponnys ägare). Hon ska stanna över helgen tror jag :D



Har verkligen inga bilder att lägga upp, får bli en gammal....
Jag vill ha en kamera ! Men kommer nog inte hända :P


Jobb, jobb:)

Ja jag och Mona vill hinna med mycket men det går inte att hinna med allt tyvärr. Vi handlade först i åtminstånde. Det vi fick gjort var mockning, ut och in med hästar, lunchfodring, köra ut vatten till hagarna. Longera Hitman springa runt och leta efter vilken säkring som gått, typ 3 ggr. Sen var klockan så mycket så då var det kvällsfodring. Jag skulle ridit Leja och Mona Brianza. Sen skulle vi tagit Lucero med. Men så blev det inte.

I morgon ska jag rida min lilla bitch häst i alla fall:) Ska bli kul, var ett par veckor sedan nu. Men jag hinner verkligen se fram i mot ett ridpass där hon utvecklats mycket emellanåt. Tömkörningen är verkligen bra, synd att inte fler arbetar med hästen mer från marken, man bygger upp dem sjukt mycket bättre där ifrån. Tömkörning ska jag verkligen lära mig ordentligt, för det är något jag verkligen kommer använda mig av. Vill gärna fortsätta att utveckla det och sedan påbörja skänkelvikningar, öppna, sluta och sådant. Skit kul enligt mig, ska nog önska mig riktiga lädertömmar och en gjord i julklapp.

I går var hon förövrigt skit fin, hon var lite jobbig i början men sen tog hon tag i bettet och arbetade. Hon var riktigt framåt till och med, sen tog vi galoppen som vi inte arbetat i så mycket nu på ett tag. Den satt som en klocka och hon bar upp sig skit bra och låg super i handen! Så det var kul!
 Slänger upp ett par bilder som jag tog i går.


Sötisen Lucero:P


Världens finaste pålle!:D Älskar min lilla bitch<3


Thea, Lejas hagkompis, de är typ som helan och halvan:P Thea är dock mycket bökigare!:P


Och en bild på min spökis, för jag saknar henne lite<3 Blir nog att åka och hälsa på henne snart<3


Ännu Kallare !

Skulle egentligen åkt och longerat Stitch lite igår , men det var så jävla kallt så blev synd om min lilla pappa som skulle behöva få stå och titta på och frysa till is. Men vet ni vad idag är det ännu kallare :O Så det får nog bli en vilodag till för min pönny. Han kommer va gött överpigg och okoncentrerad nästa ridpass kan jag ju lova. Hästarna har inte fått brodd eller snösulor än heller så det går ju inte att rejsa av dom ute. Hoppas att hovslagarna kan komma nästa vecka :) Då blir det ut och galoppera på järdena :D !

Här är en bild på mig och Dolly (min foderhäst jag hade innan jag köpt Stitch) när vi va ute och busade i snön för två årsen tror jag det blir :)



åå jag saknar henne faktiskt :(



Jag och Dolly <3


RSS 2.0