Sen dag i stallet!

I dag slutade jag halv 4, blir så jävla trött av hostan så jag fick gå hem då. Chefen på praktiken, tvingade mig även att ringa till vårdcentralen för en koll. Så jag fick be mamma ringa men då var telefontiden slut så får ringa i morgon då.

Efter praktiken åkte vi till Lillstugan eftersom det är 50% rabatt på alla saker där. Köpte 2 uppsättningar med vita lindor runt om för 200 kr BILLIGT!! Mamma fick betala dem. Sen köpte jag även ett tunnare stalltäcke som jag köpte själv, ett rött från hansbo som kostat 589 som gick på 295 kr i stället. väldigt nöjd med dagens fynd. Kanske kan fixa lite bilder i morgon.

Felicia flyttade ju Stitch till Granvik i dag så nu kan ni nog få lite bilduppdatering snart. Vi får fixa lite bilder någon dag.

Efter småbarns lektionen så fodrade vi, jag red sedan Leja.

Gjorde i ordning henne lite fort då klockan var 9, skrittade fram i ungefär 10 minuter. Arbetade henne lite granna i skritt sedan ( hon har svårt att slappna av i skritten, så skrittar mest på lång tygel för att inte förstöra den) och det gick bra hon tog stödet och skrittade på med bra övertramp. Sedan var hon lite tjurig i traven, hon tyckte jag var skit dum som red med sporrar haha. Men i dag var det lite protester mest i galoppen sen gav hon sig. Och efter att hon slutat protestera var hon så fiiiiinnn!! Helt sjukt vad hon var fin, galoppen var även rund och fin idag. Jag får till att rida ihop henne bättre  nu när jag har sporrar. Då kan jag ge henne mindre signaler och slipper sitta och driva röven av mig. Nu går hon framåt självmant mycket mera. Så nu orkar jag hålla i hop henne och hon blir inte 10m lång. Jag böjde henne även mycket, red på en åtta i slutet och ställde om  hela tiden. Detta gick väldigt bra faktiskt och hon tog det fort. Flyttade även på henne lite granna och hon fattar det mer och mer nu. I dag ställde jag henne även på fyrkanten, gjorde det lite i fredag. Men i dag fatta hon det super bra. Hon var verkligen fin idag så det var synd att ingen filmade.

Ska även rida över bommar någon dag och eventuellt ta ett litet skutt. Du kanske vill  vara med FELICIA??:P
Kanske vi kan rida över bommar och skutta lite om du har lust?? ;)
Kan bli intressant!!

Här kommer några bilder på en trött och svettig men så nöjd skrutt<3


Haha långöra??XD


Sötnos men snyggt träns!!;D


Söti töt!


Töt hest! I början av Januari.


:)


Leja Med massage täcket efter ett ridpass:)

Allt för i dag bye bye!!




SÖndAg!!

Söndag igen vilket betyder att jag har stallet. Ståle körde ut höet till hagarna så jag var inte där förens runt klockan kvart i nio. Då gav jag dem kraften och började sedan släppa ut dem. Mamma var med också, hon har varit snäll och följt med och hjälpt mig de sista gångerna. Så hon är inte så rädd längre= bra. Förr våga hon knappt hålla i grimskaftet eller tyglarna. Det måste hon våga och jag och Leja ska ut och tävla hehe. Men går ju bättre nu så.

Nu sitter jag här och hostar, spyr nästan är så sjukt nära så blir alldeles tårögd. Så trött på denna jävla hostan och blodsmak i munnen har jag också!! Får till och med ont i tänderna när jag hostar för att jag blir så spänd i käkarna..... och aldrig kan slappna av innan nästa host attack. HATAR DET!!!

Men i morgon måste jag till praktiken, får hoppas jag inte hostar så mycket. Det går rätt bra så länge jag står upp och är ute. Men sätter jag mig ner elelr går in då jävlar. Så det är skönt att va i stallet då är halsen lite snällare mot mig.

Leja fick ledigt i dag, hon gick ju rätt hårt både fredag och lördag. Och sen hann jag inte med riktigt och orkade inte heller. Men i morgon ska hon få gå, då får jag se om hon smält detta med sporrar, och om hon tycker dem är okej nu. Det tror jag faktiskt att hon tycker är okej nu.

Ska bli kul och se hur hon känns i morgon, om hon smält detta med böjning och att man ska flytta sig för innerskänkeln. Tror faktiskt hon kommit på det nu, lite mera i alla fall.


Har inte beskärt bilderna, men ni får stå ut XD


Göllegrisen;P


Detta är Lejas pappa, söt tycker jag:P Men han är 17 år på bilden, hade velat se han på yngre dagar:P

Har släkt forskat lite i släkten på hennes pappas sida och hittade en del bilde faktiskt. Kanske kan skriva ett inlägg om det någon dag:)


:)))))

Nu har ja precis kommit hem. Idag har jag varit och hämtat hö hos farmor. Sen var jag och köpte en tömkörningsgjord som jag hade skickat efter, passade på att köpa lindor och boots också för det var halva priset :) Imorgon ska vi flytta Stitch till Granvik :) men nu ska jag kolla på ponnyakuten .. HEJ :)



Tömkörning...



Min skrutta någon gång i November:) Ska tömköra henne någon dag så blir det en ny film :)


Massage!

Slänger upp bilder på Leja från när hon fick massage av Sofia i höstas. Sen fick hon en omgång av Linda för någon vecka sedan och ska nog få en omgång till :)


Myser!


hihi!


GÖLLET!




Sporrar!!

Japp som rubriken lyder! I dag red jag med sporrar på Leja för första gången. Hon bryr sig inte ett dugg för skänkeln och jag får driva som en idiot för att få henne att röra på benen överhuvud taget. I går skulle jag ju böja på henne och hon flytta sig då inte för skänkeln, men till slut gjorde hon ju det också då.

Men idag satte jag på mig sporrar hon tyckte det var rätt äckligt och backade rätt mycket i början. Men när jag sedan väl fick driva fram henne så fick jag en väldigt bra känsla i mitten av ridpasset ungefär. Och galoppen herregud alltså!! Hon galopperade verkligen uppåt frammåt, härlig känsla. Sammtidigt som jag kände att hon faktiskt blev rund och fin. Sen kom det in en häst i ridhuset hon aldrig sett så då bev hon väldigt okoncentrerad av någon anledning. Tror även hon var lite trött, skrutten.

I morgon blir det ett lätt pass och jag tror gramanen åker på i morgon. Eftersom jag sätter mer press från bakkärran drar hon gärna i front och springer i från jobbet. Hon är ju inte så liten heller så det är lite häst att rida ihop. Så sätter hellre på den i morgon så jag får ihop henne, och att jag kan vara kvick i handen än att vi motarbetar varandra.  I dag var hon lite förvirrad också när jag fick tag på henne och hon fick jobba på framåt och länga stegen i stället för att bli kvick. Så hon var lite tjafsig och ville inte ta stödet utan drog sig ur hela tiden, när hon tyckte det blev jobbigt.

Prövade Guros Döbert på henne också, fy fan vad snyggt det är säger jag bara!

I morgon ska jag och Mona greja lite med hemsidan sen även planera allt som ska göras till sommaren och på loven.

Tömmde Lejas box i dag också, hon hade ingen liten bädd. 10 stora skottkärror tog drygt 2 timmar, fy fan!! Lite mör i kroppen nu.

Nej nu ska jag äta mat kramisar!


:)<

Häääj :)
Igår blev det träning på granvik , han var pigg och okoncentrerad i början men sen blev det bättre och han kunde jobba på :) Idag har Stitch fått massage och blivit igenom kollad och det var inga problem. Det enda var att han hade lite lätt spänningar i länden men det lossnade fort :) Det var jätte lite så det var skönt :) På måndag flyttar jag Stitch till Granvik i en månad så att jag kan träna lite mer nu när det är så dåliga vägar.. Hoppas att han sköter sig ;)



Såhär stog Stitch och kika in i mitt fönster i somras :P  töööötis

 

Nu ska jag åka till mina flickor och ikväll blir det att basta ;D byebye!


Shopping!!

Nu har jag efter mycket velande fram och tillbaka beställt mig ett par stövlar! Det blev ett par Könings favorit dressyr utan lack. Velade om jag skulle ha lack eller ej men valde att inte ta det tillslut.


Sådana blev det med dragkedja på insidan fram.

Sen beställdes även stövelskaft och nya ridskor, mamma tyckte att jag skulle beställa det på samma gång så då gjorde jag det.


Kanske inte världens snyggaste stövelskaft men de duger för mig, har ju faktiskt beställt mig ett par stövlar;)


och skorna!

Stövlarna tar cirka 8 veckor innan dem kommer, men skorna och stövelskaften kommer nog till veckan hoppas jag.

Är riktigt nöjd med dagens inköp och längtar tills stövlarna kommer!!

Idag är jag också hemme men skall försöka att rida om jag nu orkar, svimmade nästan när jag duschade förut:/ Inget vidare roligt men jag lyckades hålla mig vid liv:P Nu ska jag dra till stallet hörs sedan kramisar!


Tävlar


Är med och tävlar om ett hemligt pris från Stall Ekekullen  var med du också!




Bilder och video..

Blev ju ingen ridning idag heller som sagt då jag är sjuk och det var Johan träningar. Men i morgon ska jag till praktiken om jag så inte har någon röst. I morgon har jag tänkt mig att kanske rida över lite bommar för att tvinga henne att använda ryggen mera. När jag kommer kunna överböja henne ordentligt sedan så kommer hon ju vara tvungen att ta upp den och jobba mera, men eftersom det inte går att böja henne så mycket än tänkte jag rida över lite bommar.

Om det inte blir i morgon så åtminstånde i helgen. Mona ska filma också någon dag nu under helgen så ni kan få se hur hon ser ut. Har åtminstånde hänt en del sen provridningen haha...

Här är en bild på min skrutt!


Nu ska jag leta stövlar, måste beställa nu!! Men ska bestämma mig vilken sort jag ska ha först :)



rosahäst

Idag tog ja och syrran en tur ute i mörkret :) mysigt , blev bara skritt för det är fortfarande väldigt isigt...
Jag blev inte spysjuk heller för idag mår jag mkr bättre och ska gå till praktiken imorgon :) 

Imorgon blir det att åka till ridhuset med båda hästarna , syrran ska träna. 



Här är en bild på Polly och hennes nya fleecetäcke och grimma :) SÅ SÖÖT ! 






"Ge mig godis"

Maja (syrran) köpte hästgodis med äppelsmak och Polly älskar dom , hon blir helt galen om hon har fått en så vill hon ha mer. Då gör hon såhär ^ hehe söt så :) 



Sjuk igen..

Ja nu är man sjuk igen, eller jag hann aldrig bli riktigt bra förra veckan. I dag vakna jag och kunnde knappt prata och hade så ont i halsen så mamma beordrade mig att stanna hemma. Men ska försöka och gå till praktiken i morgon vill inte missa massa så jobbigt.

Fick ig varning i engelska idag, oups men jag suger på engelska faktiskt. Får lägga ner mig lite extra i engelska tror jag om detta ska gå vägen. Det är det enda ämnet som jag inte kommer klara allt annat har jag jätte lätt för.
Men om jag lägger ner mig kanske detta också går vägen.

Får börja se ett par filmer med engelsktext och engelskt tal och kanske börja läsa lite engelska böcker (kommer dock inte förstå vad som står i dem). Det enda sättet för mig att bli bättre på engelska skulle jag tro. Jag har aldrig fattat engelska och kommer nog aldrig fatta heller. Men det jag inte förstår är varför man inte får extraundervisning då?? Jag har alltid varit kass på engelska och jag fick knappt G på högstadiet liksom. Men där hade vi en lärare som tjata tjata och tjata om det som var det viktigaste. Det gjorde att jag klarade mig, men det ska blandas in så mycket annat. Och när jag som inte ens fattar det mest grundläggande ska försöka förstå det andra blir allt bara kaos. Kanske inte behöver samma läxor och sånt som dem andra behöver utan läxor som gör att jag kan lära mig det mer viktiga. Lärare är inte allt för smarta utan det ska va lika för alla sen om hälften inte får godkännt det är ju inte hennes problem. Man kanske måste lägga upp mer efter en och en individ, man fungerar faktiskt olika...


Jaja nog tjatat, idag är det Johan träningar så blir ingen ridning idag+ att jga inte orkar det. Men ska försöka fota henne lite och pyssla om henne, min skrutta!!:)



Ingen ridning idag..

Idag blev det ingen ridning, orkade inte komma hem mitt i natten idag också. Har varit hemma klockan 11 de senaste dagarna så idag hoppade jag över ridningen och var hemma runt halv 9 -9 i stället.

Det kom en finsk och kollade på stallet idag, hon har 7 mil till Granvik men hon vantrivdes så i sitt andra stall att hon inte ville va är. Så hon bestämde sig för att flytta hästen till Granvik. Hon hade jobbat hos sockmöhle i 3 år och var utbildad dressyrdommare i Finland. Hon kunde inte svenska så man fick prata engelska. Toppen tycker jag, då jag är svin kass på engelska så behöver verkligen lära mig. Så man kan ju hoppas att hon är duktig kanske man kan träna för henne också.

Mona är jätte bra!!! men alltid nyttigt att träna för någon mera, dock finns det ju inga andra här omkring jag vill träna för som har samma tänket som Mona. Så hade varit roligt om det hade gått att träna för henne med. Ska även bli kul att se vad hon har för häst.

Men nu tror jag att det blir sova börjar 10 i morgon igen. Men är så sjukt förkyld hostar och snorar men hoppas jag klarar av praktik veckan utan att bli sjukt mycket sjuk.

Ska även beställa ridstövlar nu endra blir det Petrie Olympic, eller Cavallo Grand prix plus. 


Petrie Olympic


Cavallo Grand prix plus, är lite osäker på om det är rätt bild XD

Ja får se vilka det blir. Men vi höres i morgon kramisar!



Hallo


Var och tränade igår, eftersom jag har varit i Ullared under helgen har han ju stått. Han var veeeerkligen laddad :P Men han fick springa av sig lite grann så gick det bättre sen :) Han är verkligen duktig min bebis med tanke på att han har gått så sällan det senaste.

Orkar inte skriva mer för är sjuk :(
Har låge inne hela dagen. Mår illa så hoppas inte det är spysjuka :S

 


Är med och tävlar!


Jag är med och tävlar om Professional´s Choice hos http://carlssonpataket.blogg.se/2011/january/bloggtavling.html i sammarbete med www.chevalridsport.se




Träning

Tränade för Mona idag med Leja. Hon var riktigt fin i dag måste jag säga. Hon höll formen väldigt bra och hade ett bra sug i handen. Vi började böja lite på henne idag, och det gick helt okej. Kommer ju senare överböja henne för att gymnastisera henne då hon är väldigt stel av sig. Så kommer bli att jag överböjer henne när hon förstår vad jag menar. Mycket mjukgörande kommer hon behöva.

Men hon kändes i alla fall väldigt fin idag och jag är nöjd. Galoppen var också lite bättre idag då jag fick igenom en hel del igår.  Så nu använde hon  bakkärran lite mer och jobbade på fram till lite mera.

Prövade Monas sadel också idag FAN SÅ SKÖN!! Den är helt otroligt god och jag har nog bestämt mig för den sorten. Men kommer behöva längre kåpor så får bli extralånga då mina ben är 300000m långa så behövs det. Längtar tills jag får sadeln i alla fall. Vi ska mäta henne här någon dag så får vi se vad hon ska ha för vidd och om den ska vara upphöjd bak och allt sånt dära.

Men nu ska faktiskt jag gå och lägga mig är sjukt trött.




Praktik

I dag har jag börjat min Praktik på Granngården. Började klockan 10 gött!!  Det är i alla fall gött och jag har endast kollat prisänringar i dag alltså bytt prislapparna som sitter på hyllorna/ Etiketter. Får se om jag får göra något annat när jag kommer tillbaka eller omd et blir samma. Slutar halv 4 förövrigt i dag med så jäkla gott.

Sen blir det stallet och då ska jag rida, ska pröva lindas Equipe sadel (oracle), sen ska jag pröva hennes andra elegance på tisdag. Då har jag bara Monas kvar att prova som en blanding av dem sadlarna, den är oracle i sätet och elegance i kåporna.

Ska förövrigt ha en brun sadel, och jag har ju då letat en del träns utan några resultat. Men Linda kanske rädda mig för hon hade ett brunt rundsytt med brednosgrimma glad isabelle!!:D Bara ett blinbling pannband som behövs då jue. Det köper jag ng i Scandinavium när jag ska dit antar jag.

Felicia köpte med ett  "golden stripe" ulltäcke till Leja, och ett ländtäcke fast i fleece. Sen även Ekol olja och racingliniment, tänkte ta bilder sedan så kanske ni får se. Kanske ska ta med kameran till stallet kan ni ju få se grejerna på hästen.

Men nu blir det mat.....



Hemma

Nu har jag precis kommit hem :)
Packat upp allt ur alla påsar :S

Tog lite bilder på vad jag köpt :)




15 påsar tror jag det blev ^^ inte bara mina grejer då men hela familjens :P



schabrak
spö
spöhållare
padd
boots
vantar
strumpor
tömmar
grimmskaft


Flugtäcke
Ländtäcke
Ulltäcke
Sadelgjord


Ridbyxor
Racingliniment
Flugspray


Sen köpte jag hinkar och en del småsaker också men det orka jag inte ta kort på :P

Köpte även massa vanliga kläder och parfym och sånt :)



Träns pröblems!

Sitter och letar träns, har kommit fram till att jag nog ska köpa brun sadel. Så då måste jag ju ha nya träns också fast bruna, får vell sälja dem jag har eller något. Men hittar inga fina, skulle ju lätt vilja ha ett döbert men de kostar DÖÖ mycket.


Men ett rundsytt vill jag ha i alla fall, bred nosgrimma också. Pannbandet spelar inte så stor roll då jag ändå kommer byta ut det.  Någon som har tips på prisvärda träns som inte kostar en förmögenhet??


Borde egentligen gå och lägga mig nu då jag har stallet i morgon och ska vara där klockan åtta. Men jag hostar som en gris och snorar så kan knappt andas, kanske borde dygna?? Fan vad kul^^
Ää kanske börjar bli lite trött??;)

Leja gick inte jätte bra idag men har inte fått igång henne sen Linda masserade henne för en vecka sedan efeter som jag varit sjuk. Så hon har bara gått två dagar denna veckan. Men det kommer vell, i morgon får jag se om jag ska prova lite sadlar så jag kan bestämma vilken sort jag ska ha.


Tänkte även att Mona skulle få rida Leja någon dag.  Vill se hur hon går och Mona rider ju 500 ggr bättre än mig så alltid nyttigt att någon mer erfaren rider lite. Men hon tyckte att hon skulle bli snäll först haha. Men jag tycker hon är snäll nu faktiskt jue!! mihihi aa vi får se då.

Felicia har i alla fall köpt med ett "goldenstripe" ländtäcke i fleece, och ett goldenstripe täcke i ull. Sen även racingliniment och ekol olja.

Men ska nog gå och lägga mig nu, eller jag vet inte men ni får ha det fint kramar.




På Hotellet

Sitter äntligen på hotellet efter en hel dag på Gekås :) Mina fötter dör typ snart ;O Nu ska vi snart gå och äta , sedan blir det nog att bada bubbelpool. Tänkte faktiskt ladda upp en bild på lite vad jag köpt , men bluetooth ville inte fungera :( . Får bli när ja kommer hem :)

Imorgon blir det ännu en shopping dag , fast det blir nog inte lika mkt som idag för mina pengar är snart slut ^^

HEJHEJ ! :D


Mot granngården

Nu ska jag åka till Granngården, börjar min praktik där på Måndag och ska vara där i 5 veckor. Ska bli gött att slippa skolan i hela 6 veckor. Men nu ska jag åka dit och höra vilken dit jag ska börja och vilka tider jag ska jobba mellan.

Tänkte kolla om de hade något roligt också. Fast jag har egentligen skickat med Felicia en lista eftersom hon ska till Ullared. Så hoppas hon kommer hem med detta till mig..

Ekol olja
Racingliniment
Ländtäcke (golden stripe)
Vita lindor

Sen ett flecce täcke med hals eller ett golden stripe fleece täcke eller ett ulltäcke :)

Men nu måste jag dra mig mot granngården och sedan stallet, hade fint kramisar.



Stall, sjuk, scandinavium!

Blev stallet en sväng i dag med, eller hela dagen typ. I morse när jag skulle gå upp till skolan mådde jag så dåligt så fick bara gå och lägga mig igen. Men när jag sedan vaknade vid klockan tolv mådde jag mycket bättre. Begav mig mot stallet då mamma skulle handla och sedan skulle handla med mormor:) så fick åka till stallet runt kl ett.

När jag kom dit mockade jag och la in nytt spån. Hon står på spån igen då hon pinkar så, så det blir så himlans grisigt annars och stinker. Så nu får hon stå på spån igen, så än så länge ser det bra ut hon är ju så grisig och ska gräva upp bädden och grejer.

Red sedan Lucero och han var så duktig! Kunnde påverka honom i dag prata med honom i trav och skritt. I dag red jag och Mona hade helt slapp lina. Och när han tyckte något var lite läskigt tänkte han efter och stannade i ställer för att springa iväg! Så känndes som att han litade på mig idag. Och han blev mer osäker om jag inte pratade med honom. Så snart kan vi nog släppa honom från linan.

Leja fick ledigt idag allt blev så sent. Hon har gått två gånger denna veckan så slappis vecka för henne då. Men det är det som är så skönt med unghäst, det gör inget om de bara står lite hipp som happ.

Men i morgon ska jag försöka och rida och på söndag skulle Mona tömköra henne lite. Hon är lite stel eftermassagen eftersom jag inte fick igång henne så som var tanken och sen lossa nog Linda på en del med.
Men i morgon ska det vell bli lite ridning då. När hon blivit mjuk och fin igen ska jag se om Felicia eller någon annan kan ta lite kort så ska ni få lite bilder. Ska försöka fota Stitch och Felicia någon dag med så hon också får lite bilder.

Och Felicia åker med mig till Scandinavium den 24 Februari, blir kul mässan är ju i alla fall rolig då blire vell lite shopping antar jag. Och den lilla skitungen drar ju till Ullared i morgon!! Men skickade med en liten lista i alla fall, vet knappt om hon förstod vad jag ville ha för skrev Sverigest krångligaste lista hahah! Men blir nog bra!

Slänger in lite bilder..


Mini i våras, bara någon dag gammal.


Haha pigg ocg glad!


SÖT!


Mini några månader äldre!


Dricker mjölk:)

 

Ullared

Dåligt med uppdatering igen , men har varit lite mkt. Jag red igår men det gick inte så bra, men jag har inte rede så mkt på sista tiden så beror nog liiite på det också .

Imorgon åker jag till ULLARED ! ska sova på hotell och handla imorgon och på söndag :) Mina kusiner ska med också , dä blir sköj :D


Hej!

Hej allihopa!
Idag hade jag faktiskt tänkt att gå till skolan men nej det ville inte min kropp. När jag satte mih upp i sängen mådde jag så jäkla dåligt. Det var verkligen inget roligt men det var bara att lägga sig ner igen för jag kom ju ingen stans.
 
Sov till 12 och nu mår jag mycket bättre sen blir jag dålig på kvällen och morgonen igen.  Men jag ska försöka ta mig en sväng till stallet nu i alla fall!

Mina biljetter till Gbg horseshow kom i dag med och tror ni inte jag missa Andreas Helgestrand, han var föreställningen före. Otur som vanligt. Jaja får vell dra på mässan och sen får man vell kolla på någon show. Tänkte ta med mig någon också eftersom jag vann två biljetter får se vem som får följa med!;)

Men nej nu ska jag försöka och komma upp ur sängen och sedan dra till stallet. Ha de gott:)


Tömkörning

Har slängt i hop en film på Leja när hon blir tömkörd. Den är från 14/11-2010, hon har ändrat sig en hel del sen dess. Men eftersom jag inte får in filmen här skiter jag i det och kollar om det funkar bättre i morgon.

Red Leja en sväng i dag och det tog en del kraft från min sida. Hon hade ju stått två dagar red henne på måndag sen fick hon stå två dagar igen så hon var rikti kärring i dag. Hon ville inte ta stöd och va stel som hej kom och hjälp mig. Hon hade vell lite träningsvärk. Fick loss henne något till slut men nja inget bra ridpass idag inte.

I morgon tror jag Mona ska få tömköra henne en sväng så det blir lite ordning på damen igen. Men annars rullar det på, är på bättrings vägen nu fast näsan är helt igen täppt...

I morgon ska vi vell ut med Junior och hänga lite på honom och försöka sätta oss på honom under helgen. Lucero har varit duktig det sista och man kan nu prata med honom utan att han blir livrädd duktig pojke.

I morgon slänger jag upp filmen och hoppas det funkar bättre...

Godnatt på er






Sjuk

Är hemma och är sjuk inget vidare roligt. Feber också har jag haft väldigt ont i ryggen. Men nu är jag nog bara mes jävligt förkyld. Leja fick ledigt i går för jag var hemme i går med. Jag borstade lite och masserade lite på henne. Hon tyckte dock maskinen var lite läskig men körde lite tills hon slappnade av. Får vell se om hon lär sig.

Det är gött och ha unghäst för då spelar det inte så stor roll om de får stå lite hur som de mår bara bra av det. Men i morgon om jag mår bra ska jag försöka och rida lite men får se hur jag mår helt enkelt.

Nu har jag även pratat med mamma endel om sadlar och vi kom fram till att det är lika bra att köpa en ny sadel så blir en Equipe. Mums!!  Det är så bra för man kan ju bara skicka ner sadeln till italien så ändrar de den. Det tar ett par veckor visserligen men man behöver ju inte hålla på och byta sadel direkt dom ändrar sig. Och denna sadeln kan jag ha hela livet även om jag byter häst (inget jag ska göra än på läääänge haha) för den är ju som sagt bara att göra om.

Så Mona ska vell mäta och sen så får jag vänta 4-6 veckor tror jag innan den kommer. Men gud vad jag kommer längta ihjäl mig tills det!

Leja kommer bli så glad tror jag när hon får sin nya hybergoa sadel;) Har dock inte bestämt mig om jag ska ha Elegance eller Hybridspecial än men det får vi se:)


Nu har hon fått massage.

Japp i dag har Leja fått massage av Linda, hon kände igenom henne och det var inte så illa. Linda trodde det skulle vara väldigt mycket på henne eftersom hon hoppat runt och så som en galning. Men nej fanns nästan inget. Det enda är att hon inte går lika med bakbenen men det vet jag. Med höger bak tror jag det är sätter hon mot vänster fram så det blir lite fel hon är lite sne i ryggen också.

Så hon försökte knäcka till det men det knaka inget så hon vet inte om hon fick rätt det, det brukar smälla till rejält men det gjorde inte det, men hon sa också att det inte alltid låter något.

Sen är hon sjukt spänd precis framför där sadeln ska ligga och precisbakom. Hon är även snett musklad pga att sadeln är sne. Så ja får kanske bli så att jag köper en Equipe, jaja vi får se hur det bli. Ny sadel måste hon ha i alla fall. Ont får hon inte ha.

Men annars var hon fin och nästan inget spänd, så det var ju gött. Jag trodde det skulle vara en hel del mer eftersom hon har spänt i mot så och det är inte förens de 3 sista veckorna som hon släppt till och slappnat av.

Så skönt att kunna ta ut och få hästen kollad, verkligen värt allt och man får veta om de är spända vad man behöver jobba med och liknande. Alla hästar är värda att bli kollade, tycker riktigt hemskt att många pållar inte får denna "vård".

Läxa fick vi också, jag ska dra en nyckel en bit från ryggraden och sedan snabbt ner på rumpan detta för att jag ska få henne att skuta rygg så ryggen kan bli rakare:)


I morgon blire Massage!

Japp i morgon blire lite massage för Leja, Linda skulle komma och känna igenom henne. Skönt så man får veta lite om hon har några spänningar och så. Antar att det finns lite och antagligen lite i rumpan. Men det är ju rätt normalt att hon har då vet jag att hon jobbat med den. Men skönt och få veta om det är något mera också. Vill inte att min lilla skrutt ska ha ont ju.

Så vi får se om Linda hittar något. Hon skulle komma klockan 11.00 i morgon men jag är i skolan då för vi har öppet hus. Men Linda skulle ta henne ändå, snällt:)

Så blir ledigt för Lejas del i morgon:)



Isabelle Dissar


Jag Dissar STORT folk som inte kan ridhusreglerna. Till exempel skritt på spåret när man kommer i trav och galopp är inte okej. Om man inte travar på en volt då. Nej Diss på dom.




Bra dag!

Har varit en bra dag idag. Felicia följde med till Granvik en sväng i dag med. Hon red Hazy i dag och jag tog Bella. Bella var som en fiolsträng så sjukt spänd. Ville jag få henne framåt blev hon stressad och om jag red i lulltempo kände jag inte riktigt bjudningen till handen. Men hon var som sagt otroligt spänd, får rida igenom henne lite bättre i morgon så får vi se.

I morgon slutar jag 11 också så då skulle vi rida ut eller om det var på lördag? Kommer jag inte i håg, fast tror nog det var lördag faktiskt. Men i morgon ska jag rida Leja i alla fall, och antagligen Greven eller hitman. Lucero blir det också även bella och sedan får vi se vad dagen har att erbjuda. Men i på tal om ridning i dag var min hestis så  jävla fin rent ut sagt!!


Ja jag skrittade fram i runt 10 minuter hon fick inte riktigt lika lång framskrittning som hon brukar få men hon var fin ändå. När jag satte i gång i trav var hon väldigt framåt, det hade jag inte väntat mig efter som ridpasset i tisdags inte var någon höjdare precis. Men hon var framåt och hade bra med energi från bakdelen hon sög tag i bettet och jag behövde bara sitta där och hålla i tyglarna. Hon var så fin var som att rida med sy tråd, trodde inte jag skulle få uppleva den känskan så snart. Men även fast hon var som sy tråd kände jag att hon sög tag och jobbade med baken och genom ryggen fram till handen. Ååå blir helt lyrisk när jag tänker på hur fin hon var!!!

Galoppen tog jag bara i högervarvet där var hon inte lika fin, men allt kan inte va bra jämt. Vänster galoppen struntade jag i för hon var så fin i traven och då slutade jag där tyckte det räckte när vi ridit drygt 20 minuter och hon skött sig super och bara var helt underbar!!

Aa i dag var hon verkligen fin sånt lever man länge på. Provade även nya skydden, de var verkligen BAJS snygga!!!! Aa hon blev verkligen fin i dem. Ska ta bild på dem någon dag så ska ni få se!! Älsker dem.



Jag är i alla fall super nöjd med dagens ridpass. Detta är bilder sen förra gången då det inte alls gick bra:P

Ignorera mig och min sits, jag kritiserar mig själv hela tiden angående den och tränar. Vet mina brister!
Kan till lägga dock att det var första gången på dryga 2,5 månad som jag red med långa stigläder:P


Ridning+ shopping

I går reda jag Leja. Det gick bra med tanke på att vi var 5 stycken i ridhuset. En utav dem skrittade på spåret när man skulle trava och gallopera så jag var tvungen att tvärnita var femte meter vilket inte är okej med en bakåt tänkande unghäst. Så hon blev lat och gick inte framåt och det har jag full förståelse för. Jag gick på henne en del men sammtidigt blev det taskigt för jag fick ju tvärnita var femter meter också. Hon fatta ju inte vad jag ville till slut skruttan:/ Men hon skötte sig mot alla hästar hon sparkar inte mot dem längre! Och hanterar situationerna bättre och känner sig säkrare. Hon kan vända bak öronen om hon känner sig väldigt trängd för då vet hon inte vad hon ska göra men annars sköter hon sig toppen:)

Bjuder på lite bilder längre ner också, dock är det bara lull bilder och hon lyfter knappt på benen. Men som sagt kunnde inte få fram henne så mycket som jag ville när jag var tvungen att tvärnita hela tiden.

I dag var jag på Mauds också eller det heter sadelmakeriet i grums elelr något sådant nu. Kom hem med bruna dressyrskydd från Catago som jag dregglat över länge. Är nöjd och det var lite rea på dem med. Ingen värsting rea men men jag vill ha dem ändå haha.

Felicia som fotat. Kom på att hon tog kort när hon tar bak inre bakbenet, så det blir ju lite vrängt allting men vi får ta nya någon dag. Bjuder på lite bilder ändå, även felstegs bilder för hon var fin i formen dock något öppen:P









Haha red med lite längre stigbyglar och det avr evigheter sedan så jag står lite på tå:P Och jag fick desutom driva som en idiot:P



Flyttar på henne lite, inte mycket, hon ska bara lära sig att gå ifrån tryck.


åå en galoppsi bild och ignorera mina ben ochsits och hela baletten tack!





Och sånna här skydd bak och fram, fast i bruna snögga tycker jag:D

 

:((

Jag har inte rede Stitch på en vecka nu .. igen :( det är så jäkla halkigt. Det går inte att åka till ridhus och det går inte att rida på vägen heller för det är ju livsfarligt även fast man har brodd :S Hoppas att dom grusar snart på vår väg, så kanske det blir träning på fredag. HOPPAS !
Har inte kunnat träna alls mkt denna vintern :( buhuu
En sak är BRA och det är att det är inte -20 grader ute, det har t.o.m varit plus grader några dagar :O Shiit asså :)




Lite bilder på våran Tjockiiis katt Mingo ! ;P














Nej nu ska jag gå ut och mysa med pollarna ;D HÄÄJ !  


Hinner ej blogga idag heller

Nej jag orkar inte blogga nu är svin trött!! Men får skriva ett inlägg i morgon då blire bara att mocka i stallet sedan hem och plugga. Då ska jag nog få till ett inlägg också:)
Och en film på buggis kommer:)
+ bilder från när jag red Leja idag och text.

Isabelle Stolt

Skooolaa:(

Halo nu sitter jag och Felicia och tröker i skolan!! Men vi har bra humor så det gör allt lite roligare;) Sen ska Felicia med mig till Granvik å JOBBA!;) Blir lite ridning antar jag, Felicia den lilla busungen ska ta lite kort på mig och Leja också!! Snäll hon:) Nej nu lämnar jag över till Felicia;)


Jaha okej... det är vad Isabelle tror , men nu måste vi ju faktiskt skriva en offert. För det är väldigt viktigt !  


Hajdo!

Haaalkigt

Blev ingen ridning idag :( det är rena isgatan på våran lilla väg.. Får se när det blir ridning igen , hoppas det inte dröjer allt för länge. Imorgon ska jag följa med Isabelle till granvik kanske blir någon bild vem vet ? ;)




Här är en bild på min lilla vovve Mulle :)
 




Rubrik

Har inte blivit någon ridning på några dagar nu för jag har varit hos pappa, haft tjej kväll och sovit hos en kompis . Men under veckan har jag och syrran rede ut en del. Det va jätte härligt att galoppera på vägen för det var typ en dm snö. Men imorgon blir det kanske att åka och träna i ridhuset för Elisabeth, fast det är inte säkert än för det är sjukt halkigt och slaskigt på vägarna :S Inte helt kul att åka ut nu .

Jag och Syrran :) 




 



















Våran katt är så rolig för om man kastar snöbollar så springer han efter och jamar och ska ta dom, sen råka jag kasta en snö boll som rullade mot honom och då hoppa han rakt upp i luften typ en meter och sträkte ut alla benen så han blev som en flygekorre. Haha gud va ja skratta. Han gjorde så flera gånger men tyvärr fick jag ingen bild på det. Bara denna :)


Ser ut som han tänker "jag tar den " haha



Imorgon börjar skolan också :S

 


Åkt spark!

Har varit ut och åkt spark bakom vilur (grannes hund) det gick skit fort;) Just nu dricker vi te, skriver lite mera sedan om dagen. Och slänger nog ut en film på Leja när hon blir tömkörd är dock en rätt gammal film, men men. Hörs sedan!

 

Vildur:)

 


Flummig video!!



Vi hade 3 timmar rast och flummar rätt rejält!! hahaa

Ute tur!

I dag red jag och Mona ut, först tog vi Brianza och Hitman. Mona red Brianza och jag Hitman. Hitman har aldrig varit med ut förut eftersom han är såpass ung och riden i sammanlag 2 månader kanske. Men han tog det jätte bra och tyckte det var jätte kul ute. Hitman är så fin och rida känns som att rida med sytråd, men man känner ändå att han har suget i bettet och inte bara släpper allt. Han kommer bli så sjukt fin och jag hoppas man får se han på tävlingsbanorna.

Slänger in en bild på Snyggman!


Hitman och Guro!


Hitman!

Sen tog vi Greven och Leja, det är vell andra eller tredje gången jag försöker få ut Leja. Första gångerna ska vi inte ens tala om hahaha. Men idag var hon skötsam, hon kollar på postlådor och soptunnor och sådant för dom är ju så läskiga. Så hon är väldigt tittig på sådant, Greven skulle å gå först men han vägra ju att gå så slutade med att Leja fick gå först haha. Men det gick bra tills vi skulle gå över snövallen in i skogen för då tyckte hon att det var lite läskigt och tänkte sticka hem. Dock fick jag stopp på henne och fick in henne i skogen. Väl där kollade hon endel och slappnade sedan av.  Hon fick skritta i den djupa snön en stund också, det var lite jobbigt tyckte hon men då fick hon verkligen använda benen och komma upp med ryggen. Det är väldigt bra för henne för då måste hon jobba med hela kroppen.  På hemvägen sedan provade vi lite trav också, det gick med bra och hon gjorde ett par glädje bocksprång haha söten. Och sedan travade hon på fint.

Så är jätte nöjd med henne och det var mysigt att komma ut. Så någon dag här ska jag ta en tur i skogen precis ovanför stallet där vägarna inte är plogade och trimma ett par gånger upp och ner, det gör henne gott.




Nja..

I går tränade jag för Mona vi fortsatte med skänkelvikningarna, det gick helt okej. Tog också av gramanen eftersom hon inte håller på med några dumheter längre. Det var inga problem för hon skötte sig och höll inte på och bocka och greja.

Men det gick inget vidare bra igår hon var inte alls lika tillgiven som i onsdags och hon blev hängande en del i högertygeln. Det var även svårt att få bort henne från den i högervarvet och få henne att ta vänstertygeln i stället. Och eftersom hon inte låg lika i bägge händerna så blev det en väldigt öppenform. Men hon kan ju inte å kanon varje dag och vi låser varandra lite ibland. Vi har dock blivit mycket bättre och kan jobba med varandra på ett helt annat sätt så det kommer.

Måste även få en mycket stadigare vänsterhand för annars vill hon ta högern, så super lim på armbågen så den sitter stilla haha. Nej men det gick inte alls något vidare i går men vi kommer igen.

Felicia fotade också:) Jag hade dock glömt att byta batteri i blixten så blev typ inga bilder. Jag får bjuda på ett par suddiga haha.





Fina Leja bus:)


Är mer än nöjd idag!

Leja var så duktig idag!

Vi skrittade framlänge drygt 20 minuter. Hon har faktiskt skritt nu mer riktigt bra övertramp, förut hade hon shettis skritt den var verkligen förjävlig. Hela hon var förjävlig. Nu börjar hon röra på sig och skritten har blivit riktigt bra, dock skrittar jag endast på lång tygel för annars finns risken att skritten blir förstörd. Så det blev lång framskrittning och det gjorde henne väldigt gott.

Hon var mycket mjukare direkt sen och låg fint i bägge tyglarna, hon kännde välbalanserad och nöjd. Och tar hjälperna bra nu och känns possitiv till arbete. Nu börjar det mer kännas som hon faktiskt vill jobba. I dag började vi flytta på henne lite red från C till b eller e och från A till b eller e. Hon fatta det riktigt fort och tog det jätte bra. Gjorde det i både trav och galopp. Galoppen tog vi dock bara i högervarv för i vänstergaloppen var hon lite trött redan. Hon gjorde ju inte några värsta skänkelvikningarna men hon förstod att hon skulle gå åt sidan.

Hon svängde även med på volterna väldigt bra idag och hon krånglade inte en enda gång. Kännde som hon varit svängbar hur länge som helst. I galoppen var hon riktigt bärig och fin och hade egen framåtbjudning. Fanns ingen tendens till att hon ville backa idag! I vänstergaloppen fick jag även in rumpan, då hon gärna skjuter ut den innan för spåret, det gjorde jag genom att ställa henne lite mer innåt och då blev hon jätte fin och rund i galoppen. I dag kännde det verkligen super och som att vii börjar få ordning på saker och ting nu. Nu kan man börja göra lite små saker och hon blir inte längre sur det är en helt fantastisk känsla bara det. Att hon går fram och vill jobba!

Ja underbart ridpass idag verkligen var helt supernöjd. Blev ingen film då mona red Brianza först medans jag skrittade fram. Men i morgon kanske Felicia kommer och tar lite bilder och möjligtvis filmar en kort snutt vi får se, bilder förhoppningsvis i alla fall:D

Nu borde jag sova ska va på stallet halv 11 i morgon, men väntar ju på att Video programet ska bli klart:P


Film igen

Gjorde en liten film på mig och Stitch:)
Hoppningen är rätt gammal från 2009 tror ja.
Isabelle och Spöket syns lite där också :)

Imorrn kanske det blir en film till på mig och syrran när vi är ute och rider i snön :)



 



Film time!

Japp ska slänga i hop en film från när jag och Felicia åt godis väldigt seriöst i skolan!! Haha

Får ont i magen av de filmerna:P


Bev ingen ridning idag...

Blev ingen ridning i dag, då jag skulle vara på tuppen klockan 6 för att träffa lite tjejor från vår förra klass 9D. Så då hann jag inte med Leja i dag så får bli i morgon i stället. Då ska vi börja flytta lite på henne, kul kul.
Åt Nacho på Tuppen, var jävligt hungrig åt fort som tusan och alltihopa! haha Gött var det, jag kan verkligen äta hur mycket som helst när jag är hungrig hade nog fått i mig en tallrik till om det skulle varit så.

Men filmade Buggis åt Guro i alla fall så slänger upp en film på honom sedan skulle jag tro. Blev bara stallet 4 och en halv timme idag, det är ovanligt men skönt iblan att va lite ledig. Jag är så sugen på att dra till Ullared, sen vill jag även köpa ett Pannband med champagnefärgade strass stenar ska va en rad med lite större stenar, någon som vet vart det finns?? Swarovski ska de va!

Även sugen på bruna benskydd med ludd, och ett par eskadron (måste inte va eskadron funkar fint med catago eller något liknande med men ska va den modellen) som är bruna eller vita skulle inte heller sitta fel.


Sånna:D:D

Och dessa fast bruna eller vita:)
Ett par vita boots skulle jag behöva med!

Är sugen på lite nya schbrak och ett ländtäcke till med. Ett Back on Track täcke vill hon ha med! åå jag är shoppning sugen:D hehe





Leja då och nu!

Leja precis när jag hade fått hem henne!!

Usch och fy förstår inte hur jag kunnde sitta på henne!
Men kommerihåg att när jag sett denna bilden kände jag mig väldigt taskig.


Leja 5 december 2010 Biffat till sig lite. Dock har hon fått ännu mera nacke nu:)

Och mera biff ska hon bli:D




Film

Här kommer en film på mig och Stitch från dagens träning :) Tyckte inte att det gick så jätte bra idag, han var rätt krånglig men nu när ja äntligen fick en film så måste ja lägga upp den :)

(Det är Isabelle och Leja som syns i bakrunden ^^)





Bättre och bättre!

Går verkligen bara bättre och bättre med Leja nu!:) Idag var hon kanon duktig, även fast Felicia och Stitch också red i ridhuset.

I dag bockade hon inte en enda gång, hon surade inte ens något. Hon kändes så avslapnad och fin och arbetade på jätte bra. I början är hon lite stel men inget mot vad hon var för två månader sedan. Hon ligger nu jätte fint i handen och tar stödet. Och eftersom hon nu slutat att bocka nästan helt så åker gramantyglarna av i övermorgon.
För i morgon ska vi på börja att flytta på henne lite. Hon har nu blivit såpass så man kan göra det, så Mona tyckte vi skulle börja med det i morgon kul! Så därför får gramanen sitta på i morgon med så hon säkert blir lite osäker på vad hon ska göra och försvarar sig med att bocka och greja.

Nu svänger hon med mycket bättre också. Hon testar typ två gånger om hon vekrligen måste svänga och när hon då måste det så svänger hon med jätte bra sedan. Hon ställer lite bättre nu också, men vi får jobba mer med ställningen när hon börjat lära sig att hon ska flytta undan för innerskänkel. Och det lär hon sig ju genom att vi börjar flytta på henne lite.

Kommer sedan jobba henne väldigt mycket lösgörande då hon är en otroligt stel pålle. Så kommer sedan jobba med böjning och även överböja henne för att hon ska få jobba i genom kroppen ordentligt. Det kommer även lösgöra henne en hel del och göra henne mycket gott.

Så jag är jätte sugen på morgondagens pass och ska bli roligt att kunna börja göra lite nu. Mona skulle även filma oss i morgon lite granna så då kommer det antagligen upp en liten film.



Mobil bild och väldigt suddig då det blev imma på linsen.

I alla fall Leja efter dagens ridpass:)


Var även tvungen att slänga in en bild på mig och Tula som är 3 år gammal!
Hahahaha men jag saknar henne!<3


lalalala

Heeeej , har inte lagt upp något på länge nu :( . Har inte så mkt intressant att skriva så. Hade ett jädrigt bra och och roligt nyår alla fall :)

Jag följde med Maja i tordags till ridhuset när hon tränade för Elisabeth. Polly fick världens damp typ i början, det kan man inte tro om henne, men Maja satt kvar. Och efter det gick hon skiiiit fint. Vet inte vad som hände riktigt. Stitch blev också lite smått galen och fick för sig att bara springa på. Så han fick springa ett par varv tills han hade lugnat sig. I slutet var han mkt lugnare och finare och gick jätte bra i galoppen :)
Idag tog vi en sväng ut, var riktigt fint väder. Hästarna blev glada :)

Imorgon blir det träning. Kanske blir en film eller något kort. Skulle egentligen ha filmat i flera veckor nu men det har varit så kallt så blir inte så roligt för den som ska behöva filma :P Har verkligen brist på bilder :O






Lite gammalt som vanligt ;D


Trött som en lussebulle!

Jag är jäkligt trött, så för tillfället är allt jäkligt roligt;) Blev stallet runt halv 2-2 elelr något sådant. Mockade åt Leja, Adonis, Lucero, Hazy och Thea det tog bra lång tid för å va mig. Gjorde inte så värst mycket faktiskt, Mona red Hitman jag sprang och jagade på dem lite. Haha kanske inte världens bästa dag å göre det på.  Sen red Heidi Greven så då kolla vi när hon gjorde det, jag sov dock och höll på att frysa i hjäl. Sen tog vi in alla hästar, det gick super fort när vi var så många.

Broddade sedan Leja, hon var riktigt duktig och stod stilla. Hon testa att dra åt sig benen men det var bara att hålla i och sedan låta henne få sätta ner hovisarna i mellan åt. Bakbenen trodde jag aldrig att jag skulle få i brodden men hon var jätte snäll. Blev ingen ridning för min del i dag orkade inte.

I morgon har jag stallet så blir att åka till stallet klockan 8. Ge dem mat och så, sen skulle dem komma ut och hjälpa till att ta ut dem. Så det är skönt går ju så mycket fortare när man är många. Och i morgon blir det ridning, ska se om nån kanske vill filma, man kan ju hoppas;)


Grått nytt hår??? nej....

Gött nytt år såklart!!

Hade en rolig kväll i går, och jag känner på mig att 2011 kommer bli sjukt bra! Så mycket jag ska hinna med, och jag har massa planer för detta året. Och nu är det bara 1,5 år kvar så då tar jag studenten.  Men innan det så har jag hela 2011 framför mig, fyller även 18 detta året. Vilket betyder eget körkort och massa andra friheter!

Nu ska jag dra mig mot stallet till min lilla häst. Idag blir det ridning och lite mera mys med pållen.  Brodden ska jag ta med också så hon får dem, är verkligen på tiden.  Skriver mera när jag kommer hem igen. Ha det fint så länge!


Lilla Leja i sommras, haha vad ovårdad hon såg ut!! Precis när jag fått henne nästan.


RSS 2.0